Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Zelf trap renoveren / bekleden

 

Een traprenovatie zelf uitvoeren
De trap in je huis is op een bepaald moment toe aan een renovatie. Dat komt doordat een trap op een relatief klein oppervlak intensief wordt belopen. Wanneer de traptreden van jouw trap beginnen te slijten ontstaat een mogelijk gevaarlijke situatie die bovendien zorgt voor een lelijke trap. We keken naar zaken waar je op let wanneer je zelf een trap gaat renoveren of bekleden. We namen een paar soorten bekleding onder de loep.

  • Overzettreden van laminaat. Dit is de meest gebruikte manier om een trap te renoveren. Daarnaast is het ook gelijk de goedkoopste methode. De kant en klare overzettreden zijn te koop bij de bouwmarkt en de traprenovatiespecialist. De treden hebben een levensduur die ligt tussen de 7 en 10 jaar. De treden kosten tussen 39 en 50 euro per stuk. Er zijn zogeheten HPL/CPL overzettreden die een hogere levensduur hebben doordat het materiaal een stuk steviger is. Deze treden zijn echter een oplossing die ongeveer twee a drie maal zo duur is
  • Overzettreden van hout. Wanneer je het natuurlijke karakter van je trap zoveel mogelijk wil behouden kies je voor overzettreden van hout. Treden van eikenhout worden in dit geval nog het meeste verkocht. Overzettreden van hout kosten gemiddeld 99 euro per stuk. Het gaat echter om een meer duurzame keuze. Deze treden kunnen namelijk veel langer worden gebruikt, tot wel 20 jaar. Dat komt doordat ze kunnen worden gelakt en onderhouden.
  • Bespaar niet op het materiaal. Wanneer je een trap gaat renoveren met bovenstaande middelen is het zaak dat je niet bespaart op je materiaal. Een trapspin is dan ook geen onnodige luxe wanneer je moet gaan zagen in je traptreden. De pootjes van de trapspin plaats je zo dat je de zaaglijnen goed kan uittekenen. Pas daarna zaag je de treden op maat. Een trede die te ruim is uitgezaagd kan namelijk niet meer worden hersteld en moet worden vervangen.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten