Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Welke materiaalkeuze heb ik bij renovatie?

 

Een trap naar jouw wens
Een traprenovatie houdt in dat je jouw oude trap niet alleen herstelt maar ook een mooier uiterlijk geeft. Je hebt nogal wat keuze uit diverse materialen. We hebben een aantal materiaalsoorten voor je op een rij gezet. Zo weet je waaruit je kan kiezen en zie je gelijk de voor- en nadelen erbij.

  • Laminaat overzettreden. Dit is de meest gemaakte keuze wanneer het aankomt op traprenovatie. Je kiest voor treden die je over de bestaande traptreden heen plaatst. Het materiaal is er in heel veel uitvoeringen en sterktes. De sterkste variant van deze soort is HPL/CPL. Deze treden hebben de langste levensduur. Laminaat overzettreden hebben als nadeel dat ze je trap behoorlijk gehorig maken. Dat komt doordat er een klankkast effect ontstaat wanneer je de treden met de bijgeleverde tape plaatst. Door te kiezen voor kit heb je hier minder last van.
  • Textiel traprenovatie. Met tapijt kan je een trap prima renoveren. De trap zal daardoor minder glad aanvoelen en hij voelt zachter en warmer aan je voeten, Tapijt heeft als groot voordeel dat het stijlvol is en daarnaast is het een geluiddempend materiaal. Je hoort dus veel minder loopgeluiden op je trap.
  • Sisal is een materiaal wat je ook steeds vaker op trappen vindt. Het is een materiaal wat het comfort van tapijt combineert met de duurzaamheid van natuurlijk materiaal. Het heeft een opvallend lange levensduur, heeft geen polen die plat gaan liggen en geeft je trap een mooi uiterlijk. Daarnaast is het geluiddempend.
  • Dit is natuurlijk ook altijd een optie. Het is de goedkoopste methode maar je moet de trap wel met trappenlak laten afwerken. Daarnaast moet je er voor de veiligheid een laag antislip lak op laten aanbrengen. Geschilderde trappen worden anders nogal glad. Verder blijf je altijd loopgeluiden horen.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten