Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Wat kost het renoveren van een gemiddelde trap?

 

Weet waar je aan toe bent
Als je een trap gaat of laat renoveren is het goed om te weten waar je aan toe bent wanneer het aankomt op de kosten. We keken voor je naar de prijs van de renovatie van een gemiddelde trap. We keken daarbij naar de meest gemaakte keuzes wanneer het aankomt op traprenovatie.

 • Een traprenovatie met overzettreden
  Deze keuze wordt het meest gemaakt. Je kiest voor een bepaald type overzettreden en deze moeten op maat worden gemaakt voor jouw trap. De prijs is afhankelijk van het type treden wat je kiest en de bewerkelijkheid van jouw trap. Een traptrede kost tussen 39 en 50 euro. Voor een trap met 12 treden zal je in dat geval tussen 468 en 600 euro kwijt zijn voor de totale trap. Daar bovenop komen bij een gesloten trap nog de stootborden ter waarde van 90 euro. Voor het plaatsen van de trap plus overzettreden ben je ongeveer 540 euro kwijt;.
 • Een traprenovatie met tapijt
  Een traprenovatie met tapijt staat in ons land op de tweede plaats. Je betaalt aan de stoffeerder een prijs die per vierkante meter wordt berekend. Inclusief het materiaal ben je voor een totale trap een bedrag tussen 800 en 1000 euro kwijt. De stoffeerder is er ongeveer een dag mee bezig, en bij de prijs is rekening gehouden met een kale trap. Moet er eerst nog oude bekleding worden verwijderd dan lopen de kosten uiteraard op.
 • Een traprenovatie met schilderwerk
  Schilderen is eveneens een populaire keuze wanneer het gaat om een traprenovatie. Je betaalt de schilder een bepaald bedrag per uur of per vierkante meter. Gemiddeld ben je voor het schilderen van een trap een bedrag rond 600 a 800 euro kwijt.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende trapspecialisten