Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trapverlichting

 

Veilig en fraai
Laat je een traprenovatie uitvoeren dan kan je ervoor kiezen om trapverlichting te laten aanbrengen. Er zijn meerdere vormen van trapverlichting en daarnaast kan deze op meerdere manieren worden geplaatst. We hebben de diverse vormen van trapverlichting en de plaatsingsmethodes voor je toegelicht.

Welke vormen van trapverlichting zijn er
Trapverlichting is te koop in meerdere vormen. Denk aan onderstaande soorten.

  • Spotjes met een bewegingssensor. Het gaat hierbij om spotjes die je aansluit op het stroomnet waar een speciale bewegingssensor in zit. Deze spotjes zijn vooral bedoeld voor de veiligheid. Moet je in het donker over je trap heen lopen dan zie je tenminste waar je loopt. Doordat er een bewegingssensor in zit gaan de spotjes alleen aan wanneer jij over de trap heen loopt. Verder zijn ze uit. Deze spotjes verhogen niet de sfeer van jouw trap, maar ze besparen wel stroom. Het is geen constante vorm van verlichting.
  • Spotjes met een dimmer. Wil jij vooral sfeer geven aan jouw trap dan kies je voor spotjes met een dimmer. Deze spotjes geven een constant zacht licht op jouw trap waardoor het een sfeer verhogend object wordt in jouw huiskamer. De trapverlichting kost wel stroom, maar door te kiezen voor dimbare LED spotjes is dit minimaal.
  • Deze worden vooral van LED materiaal gemaakt. De strips lopen onder de hele traptrede door waardoor er een sfeervol licht wordt afgegeven. Je kan kiezen voor LED strips die fel wit, warm wit of gekleurd zijn. Je geeft vooral een modern en futuristisch uiterlijk aan je trap.

De plaatsingsmethodes

  • In de stootborden. Trapverlichting kan je in de stootborden plaatsen. Dit is vooral handig wanneer je spotjes plaatst. Hierbij is direct licht mooi en sfeer verhogend.
  • Onder de trede. Dit doe je met strips. Het indirecte licht wat op je trap valt geeft de traprenovatie een modern uiterlijk. De strips zullen dan doorgaans worden verlijmd.
  • In de trapwangen. Wil jij spotjes met een bewegingssensor dan zijn spotjes met een bewegingssensor in de trapwangen ideaal.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten