Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie trapleuning

 

Een trap geheel renoveren
Een trap renoveren houdt in dat je de hele trap aanpakt. Het blijft doorgaans niet allen bij de overzettreden en de stootborden: ook de trapleuning kan je mee vervangen. We keken naar een aantal zaken waar je op let bij het vervangen van de trapleuning.

  • Controleer de stevigheid. Wanneer je een trapleuning gaat vervangen is het belangrijk dat je vooraf de stevigheid van de trapleuning controleert. Door de tijd heen zal een trapleuning namelijk mogelijk los de muur gaan zitten doordat er met grote regelmaat druk op wordt uitgeoefend. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam dat je de steunen van de trapleuning opnieuw verankert. Blijf je gebruik maken van de nieuwe dragers, fixeer deze dan extra in de muur. Dit kan je doen door het uitgesleten schroefgat deels op te vullen met vloeibaar cement waarna je de dragers weer terug plaatst. Let erop dat het cement voldoende is, maar niet uit het gat wordt geduwd. Laat de dragers eerst drogen voor je de trapleuning plaatst.
  • Dragers en leuning vervangen. Ga je voor een trapleuning met een andere uitvoering dan de uitvoering die er eerder zat, dan kies je ervoor om de trapleuning geheel te vervangen. Dit doe je het handigste door de oude schroeven te verwijderen en de gaten te vullen. Wanneer dit mogelijk is plaats je de nieuwe schroeven uiteraard in de bestaande pluggen. Is dit niet mogelijk, dan boor je nieuwe gaten voor de dragers. Zorg ervoor dat de schroeven waaraan de trapleuning komt te zitten diep genoeg in de muur gaan. Kies desnoods voor keilbouten wanneer er een hoop druk op de trapleuning komt te staan.
  • Alleen de leuning vervangen. Kies je voor een leuning in een andere kleur dan is het vaak mogelijk om dit te bestellen bij het traprenovatie bedrijf. Het traprenovatiebedrijf zal in dat geval de nieuwe leuningen indien mogelijk plaatsen op de bestaande dragers.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten