Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie steektrap

 

Een trap die gemakkelijk te renoveren is
Een steektrap is een trap die recht loopt. Doordat alle traptreden dezelfde vorm hebben is het een klus die bovendien heel snel klaar is. We keken naar een aantal punten waar je aan denkt wanneer je een steektrap gaat renoveren. Het is namelijk ook een trap die behoorlijk slijtgevoelig is. Doordat de treden recht lopen wordt steeds intensief gebruik gemaakt van hetzelfde loopvlak van een trede.

  • Het type trap. Steektrappen zijn er in de open en dichte vorm. Een open steektrap zal waarschijnlijk aan de boven- en onderkant van de trede moeten worden bekleed. Een gesloten trap heeft stootborden tussen de treden zitten die vaak ook hun beste tijd hebben gehad. Het is in dat geval zaak dat ook deze worden vervangen.
  • Kies de juiste bekleding. Voor steektrappen zijn meerdere soorten bekleding beschikbaar. Denk aan laminaat overzettreden, maar er zijn ook natuurlijk houten overzettreden voor een steektrap. Meet eerst goed de maat van de treden in. Er zijn trappen die 100 centimeter breed zijn maar ook trappen die 130 centimeter breed zijn. Naast deze harde materialen kan je ook kiezen voor een alternatief.
  • Geluiddempende treden. Met name een trap die gesloten is kan behoorlijk gehorig zijn. Dat komt doordat er een soort klankkast onder de trap ontstaat. Wanneer je kiest voor traptreden van laminaat of natuurlijk hout zal dit klankkast effect worden versterkt. Wanneer je hier vanaf wil kan je kiezen voor een traprenovatie met bijvoorbeeld sisal of tapijt. Deze trapbekleding dempt loopgeluiden.
  • Afwerking van een steektrap. Ga je een steektrap renoveren, dan is het goed om ook de wangen van de trap te renoveren. Dit zijn de zijkanten van de trap. Heb je een open steektrap, dan is er ook de mogelijkheid om trap plinten te plaatsen. Dit geeft een ruimtelijker effect.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten