Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie stappenplan

 

Stap voor stap je trap aanpakken
Een traprenovatie is een klus die je niet zomaar uitvoert. Het is goed om een leidraad te hebben wanneer je aan de slag gaat. We maakten onderstaand stappenplan.

  • Tel en bereken voor je naar de winkel gaat. Ga je winkelen voor een traprenovatie, kijk dan goed naar je trap. Tel het aantal treden wat je nodig hebt en meet deze goed in. Overzettreden zijn er in meerdere breedtematen. Zorg ervoor, wanneer je een pakket koopt, dat je uitgaat van de breedste traptrede. Zeker bij een trap met een of meerdere draaien zit hier verschil in.
  • Stootborden of niet. Heeft jouw trap stootborden, dan zijn deze hoogstwaarschijnlijk tegelijkertijd aan renovatie toe. Kies voor stootborden in een bijpassende kleur voor een mooi afgewerkt resultaat. Je kunt ook kiezen voor standaard wit voor een ruimtelijk resultaat.
  • De wangen ook renoveren. Kies je voor overzettreden, kijk dan of de wangen van de trap ook aan vervanging toe zijn. Dit zijn de panelen die langs de zijkant van je traptreden lopen. Je kan de wangen van een trap zelf bekleden met plaatmateriaal, maar je kan ze bijvoorbeeld ook schilderen. Doe dit eerst voor je de overzettreden plaatst.
  • Iedereen uit huis. Zorg ervoor dat je alleen thuis bent als je een trap gaat renoveren. Het voorkomt dat er iemand onder het werken naar boven toe moet. Zorg er ook zelf voor dat je al je spullen bij de hand hebt.
  • Gebruik een spin. Meet de traptreden goed vooraf in en gebruik een trapspin. Die kan je kopen bij de winkel waar de treden vandaan kopen maar je kunt hem in een aantal gevallen ook huren. Bespaar hier niet op. Met een trapspin voorkom je dat je verkeerde zaagsneden in een traptrede maakt.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten