Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie spiltrap

 

Een trap op een klein oppervlak
Spiltrappen zijn trappen die doorgaans worden geplaatst wanneer er weinig ruimte is voor de trap in een huis. Een spiltrap wordt op de loopvlakken extra intensief gebruikt. Het is dan ook niet voor niets dat een dergelijke trap na verloop van tijd behoorlijk sleets kan raken. We keken naar de karakteristieke eigenschappen van een spiltrap. Daarnaast keken we naar zaken waar je op let bij de renovatie van een dergelijke trap.

  • Afwijkende treden. Wanneer er sprake is van een ronde spil in de trap zijn de treden doorgaans om de trede heen gevormd. Deze treden koop je niet in de bouwmarkt of bij de speciaalzaak. Wanneer je een dergelijke trap wil laten renoveren moet je dit dan ook overlaten aan een traprenovatiespecialist. Deze zal de treden op maat maken, wat voor een extra kostenplaatje zorgt. Kies in dat geval voor traptreden van bijvoorbeeld massief hout. Deze hebben een langere levensduur dan traptreden van laminaat.
  • Treden op maat maken. Is er sprake van een rechthoekige spil of vierkante spil dan zullen de treden doorgaans in de trede bevestigd zijn. Deze treden kan je kopen bij de bouwmarkt of de speciaalzaak. Ze moeten op maat worden gezaagd voor ze worden geplaatst. Dit is iets wat je met de trapspin doet. Zie je dit niet zitten, schakel dan een specialist in.
  • De treden rondom bekleden. Traptreden bij een spiltrap zal je rondom moeten bekleden. Er is altijd sprake van een open trap waardoor de onderkant van de traptreden gelijk opvalt. Voor de veiligheid en het uiterlijk geef je de treden een kleur die overeenkomt met die van de overzettreden. Het rondom bekleden en op maat zagen van een traptrede zal bij laminaat overzettreden gemiddeld 90 euro per trede kosten. Bij een overzettrede van hout kost dit gemiddeld 130 euro per trede.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten