Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie overzettreden

 

Een renovatie met prefab treden
Een traprenovatie met prefab overzettreden is een heel gemakkelijke manier om je trap een nieuwe look te geven. Een trap in je huis kan door de jaren heen lelijk, versleten en spiegelglad worden. Om je huis veiliger en mooier te maken is het dan ook een goed idee om deze te renoveren met overzettreden. Je moet wel een aantal zaken in de gaten houden.

  • Kies de juiste breedte van overzettreden. Deze zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Koop je een heel pakket treden, ga dan uit van de breedste trede op je trap. Zeker wanneer je een trap met een of meer draaien erin hebt wisselt de breedte per trede. Koop je losse treden dan moet je de breedte per traptrede inmeten voor je tot aanschaf overgaat. Een te smalle overzettrede geeft een lelijk en bovendien gevaarlijk resultaat.
  • Kies het materiaal. Overzettreden zijn er in meerdere soorten materialen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor laminaat treden. Dit zijn treden met een houtprint. Laminaat is de goedkoopste oplossing. De treden hebben een levensduur die vergelijkbaar is met een vloer van laminaat. Daarbij kunnen ze beschadigen als er een voorwerp op valt. Wil je een overzettrede die minder schadegevoelig is dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld natuurlijk hout of vinyl.
  • Kijk naar de diverse delen van de trap. Een trap bestaat niet alleen uit treden. Het is goed om te beoordelen of ook de wangen van de trap en de stootborden aan vervanging toe zijn. Deze kan je doorgaans los bijkopen in de bouwmarkt in de vorm van panelen waar je de onderdelen uit kunt zagen.
  • Werk veilig. Overzettreden zijn gemakkelijk maar ze kunnen ook behoorlijk glad zijn. Let dan ook goed op of er een antislip laag op de treden zit. Is dit niet het geval, kies dan voor treden waar de antislip strip in zit gefreesd of kies voor een antislipstrip die je op de treden plakt.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten