Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie open trap

 

Een open trap een ander uiterlijk geven
Wanneer jouw open trap sleets begint te raken en de treden een afgesleten verflaag vertonen is een traprenovatie een goed idee. We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet, en daarnaast hebben we een paar prijzen voor je opgevraagd.

Waar je op let bij een open trap

  • Alleen de bovenkant of helemaal renoveren. Bij een open trap is er doorgaans sprake van een plek in de woonkamer waardoor je de onderkant van de trap kunt zien. Bij een traprenovatie van een open trap is het dan ook lonend om de hele traptrede te bekleden. Kies je voor de low budget oplossing, dan schilder je de onderkant van de traptreden. Wil je een licht effect hebben onderaan de trap dan kies je er ook voor om jouw trap niet rondom te bekleden wanneer de kleur van de overzettreden wat donkerder is.
  • Afwerken met wangen of plinten. Open trappen kunnen worden afgewerkt met trapwangen maar steeds vaker wordt er gekozen voor een afwerking met plinten. Dit laatste geeft een ruimtelijker uiterlijk aan de trap. Dit is iets wat je moet aangeven wanneer je de trap laat renoveren.

Prijzen bij renovatie van een open trap

  • Overzettreden van laminaat. Dit is de goedkoopste manier om een trap te laten renoveren. Laminaat overzettreden die de hele trede omkleden kosten gemiddeld 50 euro per trede. Dit is exclusief het plaatsen. Voor een trap van 12 treden komt er ongeveer 444 euro bij als je de werkzaamheden laat uitvoeren. Gemiddeld gaan de treden 7 tot 10 jaar mee.
  • Overzettreden van eikenhout. Dit is de manier die wat kostbaarder is, maar de treden gaan een stuk langer mee. Treden van eikenhout gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Dat komt doordat ze gemakkelijk kunnen worden gerepareerd als er een beschadiging op komt. Deze treden kosten per stuk gemiddeld 90 a 110 euro. Voor de montage moet je eveneens op ongeveer 444 euro rekenen.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten