Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie met tapijt

 

Een stille trap
Een traprenovatie kan je op meerdere manieren en met verschillende middelen laten uitvoeren. Een trap die gehorig is kan je een stuk minder luidruchtig maken door deze met tapijt te laten renoveren. We hebben een aantal zaken op een rij gezet waar je op let bij een renovatie van een trap met tapijt.

  • Kies project tapijt. Voor het stofferen van een trap is niet iedere soort tapijt even geschikt. Het beste kies je voor een projecttapijt. Dit is materiaal wat doorgaans van naaldvilt is gemaakt. Naaldvilt heeft als goede eigenschap dat het behoorlijk slijtvast is. Daarnaast is het een materiaal wat antislip is.
  • Kies kleurecht tapijt. Tapijt kan vaal worden wanneer het intensief wordt belopen. Het is dan ook zaak dat je kleurecht tapijt kiest wat niet snel vaal wordt. Je krijgt bij een tapijtsoort een beoordeling van de kleurechtheid van het materiaal van de leverancier. Kies voor een tapijtsoort die kleurecht is. A-merken tapijt geven een kleurgarantie op het tapijt.
  • Verwijder oude lijmlagen. Bij een trap die bekleed is met tapijt voel je het gelijk wanneer er nog beschadigingen onder de tapijt-laag hebben gezeten. Het is dan ook heel belangrijk dat je oude lijmlagen laat verwijderen van bijvoorbeeld trapmaantjes of oud tapijt voordat je het nieuwe tapijt laat leggen. Het zorgt voor een egaler afgewerkte trap en daarnaast voorkomt het beschadigingen in het tapijt. Oneffenheden zullen door het tapijt heen gaan drukken waardoor het sneller zal gaan slijten.
  • Huur een stoffeerder in. Voor het stofferen van een trap met tapijt schakel je altijd een stoffeerder in. Deze zal vooraf langskomen en de traptreden inmeten voordat hij de offerte zal uitbrengen. Daarnaast zal een professioneel stoffeerder stalen materiaal meenemen waarmee je het beste de trap kunt laten bekleden. Een professioneel stoffeerder zal tussen 650 en 850 euro berekenen voor de werkzaamheden.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten