Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie laminaat

 

Een traprenovatie met kant en klare treden
Een traprenovatie is een klus die je redelijk gemakkelijk kunt (laten) uitvoeren met laminaat treden. We hebben een aantal eigenschappen van dit materiaal op een rij gezet en daarnaast keken we naar zaken waar je op let bij een renovatie met laminaat.

  • Kies de juiste toplaag. De kwaliteit van laminaat valt of staat met de juiste toplaag op de tegels. Wanneer je overzettreden gaat kopen is het dan ook van het grootste belang dat deze een dikke toplaag hebben. De toplaag zal het namelijk flink te verduren krijgen en je wilt niet iedere paar jaar een nieuwe traprenovatie uitvoeren.
  • Kras- en slagvast. Bij laminaat overzettreden kan je ervoor kiezen om kras- en slagvast materiaal te kiezen. Het gaat hier om treden die een hardere toplaag hebben waardoor de treden geen schade oplopen wanneer er een puntig object op valt. Kies je een goedkope kwaliteit overzettreden dan is de kans groot dat de treden beschadigen wanneer er een puntig object op valt.
  • Goed inmeten. Wanneer je een traprenovatie met laminaat gaat uitvoeren is het belangrijk dat de treden goed worden ingemeten. Dit kan je doen via een trapspin. Een trapspin is te koop bij de bouwmarkt. Daarnaast is er bij veel leveranciers van traprenovatiemiddelen de mogelijkheid om deze te huren of lenen.
  • Pas op met gladheid. Traptreden van laminaat zijn er in meerdere uitvoeringen. Je kan kiezen voor de goedkoopste traptreden met een gladde toplaag, maar deze zullen al snel tot valpartijen op de trap leiden. De moderne traptreden van laminaat hebben groeven in het materiaal waardoor ze nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Daardoor zijn de treden tevens antislip waardoor ze een stuk veiliger zijn.

Zelf doen of laten doen
Een traprenovatie met laminaat overzettreden kan je zelf uitvoeren maar je kunt deze ook laten uitvoeren door een professioneel traprenovatiebedrijf. Een professioneel traprenovatiebedrijf zal tussen 1200 en 2500 euro berekenen.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten