Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie kosten

 

Jouw trap als nieuw met een kostenplaatje
De trap in jouw huis heeft het zwaar te verduren. Wanneer een trap versleten begint te raken is het aan te raden om deze te renoveren. Een traprenovatie is iets waar een kostenplaatje aan vast hangt. We keken voor je naar de kosten van een traprenovatie.

  • De renovatie van een rechte trap. Heeft jouw huis een rechte open trap dan zal het traprenovatiebedrijf er een redelijk gemakkelijke klus aan hebben. Voor een renovatie inclusief het bekleden van de boven- en onderkant van de traptreden en het renoveren van de zijkanten van de trap ben je ongeveer 1500 euro kwijt. De renovatie duurt gemiddeld een dag.
  • De renovatie van een trap met een draai. Deze trappen worden vaak geplaatst in woningen waar weinig ruimte beschikbaar is voor de trap. Deze trappen hebben treden die ieder op zich moeten worden ingemeten. Dit doet het renovatiebedrijf met een trapspin. De renovatie van deze trappen zal tussen één en twee dagen in beslag nemen. Je bent voor een dergelijke renovatie ongeveer 2100 euro kwijt wanneer er één kwart draai in zit. Het gaat ook hier om een open trap waarbij boven- en onderkant en de zijkanten worden gerenoveerd.
  • De renovatie van een trap met twee draaien. Hierbij gaat het doorgaans om een gesloten trap met stootborden. Ook in het geval van de renovatie van een trap moet er behoorlijk wat werk gebeuren. De traptreden moeten allen op maat worden gezaagd en ook de stootborden worden vervangen. De renovatie van deze trap kost bij benadering 3200 euro.

Zelf doen
Zelf de trap renoveren lijkt een gemakkelijke klus. In de praktijk is dit prima te doen mits je een trapspin gebruikt om de treden op maat te maken. Houd er in dit geval wel rekening mee dat je een of twee traptreden extra koopt voor het geval je een keer verkeerd zaagt. Eenmaal te ver ingezaagd kan je de traptrede niet meer aanpassen.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten