Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie klassieke trap

 

Een trap met een bepalend uiterlijk
Een klassieke trap geeft jouw huis een behoorlijk bepalend uiterlijk. Het is in veel gevallen de basis van het interieur. Wanneer een klassieke trap begint te slijten kan er valgevaar ontstaan. Daarnaast is een trap dan ontsierend. We hebben een aantal zaken op een rij gezet waarop je let bij de renovatie van een klassieke trap.

  • De materiaalkeuze van overzettreden. Bij een klassieke trap heb je een ruime materiaalkeuze voor overzettreden. Een goedkope keuze om te maken is die van overzettreden van laminaat. Dit materiaal heeft een levensduur van 7 tot 10 jaar en is in meerdere houtkleuren verkrijgbaar. Je kan ook kiezen voor een klassieke print zoals marmer. Daarnaast kan je bij een klassieke trap kiezen voor een houtsoort. Eikenhout is een veel gekozen product. Het heeft een levensduur van 10 tot 15 jaar, en is te onderhouden.
  • Trapwangen of plinten. Heb je een klassieke trap die gesloten is, dan zijn er doorgaans trapwangen aan de zijkant geplaatst. Deze kunnen bij een traprenovatie worden geschilderd over voorzien van een nieuw paneel. Bij schilderen gebeurt dit doorgaans in de kleur van de muur of de trap zelf. Een nieuw paneel is doorgaans in de kleur van de overzettreden en met dezelfde print. Bij een open trap zitten er meestal plinten om de trap heen. Deze kunnen bij een renovatie eveneens worden geschilderd. Het is ook mogelijk om nieuwe trapplinten te laten plaatsen.
  • De balustrade. Een klassieke trap heeft een balustrade. Deze zit bovenaan het trapgat in de vloer verankerd en daarnaast zit deze in de traptreden verankerd. Bij een klassieke trap heb je de keuze om de balustrade ook aan te passen. Daarbij is er een ruime keuze uit designs. Deze balustrade kan je door het traprenovatiebedrijf laten plaatsen maar je kan er ook voor kiezen om een timmerman in te schakelen.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten