Traprenovatie HPL/CPL
Een duurzame renovatie
Op het moment dat jouw trap versleten is geraakt wordt deze niet alleen uiterlijk lelijk. Ook het risico op valpartijen neemt aanzienlijk toe. Wanneer je kiest voor een traprenovatie kan je hier meerdere materialen voor kiezen. HPL/CPL is een materiaal wat hel gewild is. We hebben de prijzen en de eigenschappen voor je op een rij gezet.
De kosten van een traprenovatie met HPL/CPL
Een traprenovatie met HPL/CPL is wat kostbaarder dan met standaard laminaat overzettreden. Dat komt door de samenstelling en de productie van het materiaal die wat kostbaarder is. Wanneer je een leverancier inschakelt om deze traprenovatie uit te voeren kom je tot de volgende prijzen. Voor een dichte trap met 12 treden kom je uit op 1825 a 1900 euro. Daarbij worden tevens stootborden geplaatst. Voor 1749 a 1890 euro wordt een trap die open is bekleed. Voor die prijs worden de traptreden helemaal rondom bekleed met HPL/CPL. Daarbij zijn de treden zelf van HPL materiaal gemaakt en de toplaag is van CPL materiaal gemaakt.
De voordelen van HPL/CPL traprenovatie
- Zeer hoge veiligheid. Trappen zorgen voor behoorlijk wat gevaar doordat je er op kan uitglijden. Bij de productie van HPL/CPL overzettreden wordt bij de toplaag gebruik gemaakt van een aluminium legering. Uitglijden is daardoor dan ook nagenoeg onmogelijk waardoor de trap zeer veilig is, ook bij gezinnen met kleine kinderen.
- Zeer slijt en stootvast. Overzettreden die gemaakt zijn van dit materiaal zijn zeer slijt- en stootbestendig. Het zijn treden die vele jaren langer meegaan dan de standaard low budget laminaat overzettreden. Je hoeft dus niet iedere 7 a 10 jaar een trap te laten renoveren.
- Onderhoudsarme traprenovatie. Bij dit materiaal is de toplaag van een zeer goede kwaliteit. Er zullen dus niet snel slijtsporen op de traptreden worden gevonden. De treden hebben minimaal onderhoud nodig: een licht vochtige doek is genoeg om een mooi resultaat te behouden.