Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie checklist

 

Goed voorbereid te werk gaan
Ga je een trap renoveren, dan is het goed om je vooraf goed voor te bereiden. Het voorkomt een hoop ergernis en het scheelt een hoop tijd. We maakten onderstaande checklist voor je.

  • Meet goed in. Als je met overzettreden gaat werken is het zaak dat je de trap goed vooraf inmeet. Overzettreden zijn er in meerdere breedtes. Het is zaak dat je de juiste breedte en diepte aanschaft. Kies daarnaast voor het juiste aantal. Doorgaans heeft een trap standaard 12 of 14 treden. Kies je voor een pakket, kijk dan of er genoeg treden in zitten. Het kan geen kwaad om een of twee treden extra te hebben.
  • Kies je materiaal. Als je overzettreden op maat gaat maken is het belangrijk dat je een trapspin hebt. Dit is een stuk gereedschap waarmee je de zaaglijnen op de traptrede kan plaatsen. Je zal traptreden namelijk bij een trap met een of meerdere draaien op maat moeten maken, en daarbij moet je zaaglijnen aanhouden. Een trapspin zorgt ervoor dat jij geen fouten maakt bij het inmeten. Een trapspin kan je kopen bij de leverancier van de overzettreden maar je kan hem ook huren.
  • Kijk naar het materiaal van de overzettrede. Overzettreden zijn er in meerdere uitvoeringen. Je kan kiezen voor natuurlijk hout. Dit is materiaal wat heel mooi en duurzaam is maar wat je met de zaag op maat moet maken. Deze klus is niet voor iedereen weggelegd. Je kan ook kiezen voor laminaat wat je met de laminaatschaar op maat maakt. Deze methode is wat gemakkelijker uitvoerbaar. Kies je voor overzettreden van vinyl dan is dit materiaal met een stanleymes of een sterke schaar op maat te krijgen.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten