Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traprenovatie aandachtspunten

 

Let hierop wanneer je een trap renoveert
Is jouw trap oud en versleten, dan is dit het moment om de trap te renoveren. Dit is een klus die je zelf kunt aanpakken of die je uitbesteedt. Lees de onderstaande aandachtspunten goed door voor je de klus aan gaat pakken.

  • Wat voor vorm hebben de treden. Dit is een heel belangrijk punt. Trappen kunnen recht lopen maar er zijn ook trappen die een of meerdere draaien hebben. Deze laatste trappen worden vooral geplaatst wanneer er zo min mogelijk ruimte voor beschikbaar is. Een trap met een of meerdere draaien erin laat je het beste renoveren door een professioneel traprenovatiebedrijf. Dat doe je doordat het zelf inmeten van treden voordat je zaagt lastiger is dan je denkt. Een rechte trap kan je zelf renoveren.
  • Denk aan de veiligheid. Een aspect wat je niet uit het oog verliest bij een traprenovatie. Kies je voor een renovatie met traplak dan zullen de treden na het aflakken mogelijk behoorlijk glad worden. Kijk of je een traplak kunt vinden die antislip is. Is die niet verkrijgbaar, overweeg dan om de traplak af te werken met een speciale antislipcoating. Dit voorkomt ongevallen in huis.
  • Denk aan de gehorigheid. Is jouw trap behoorlijk gehorig, dan kan het plaatsen van overzettreden ervoor zorgen dat dit versterkt wordt. Je krijgt een soort kleine klankkast per trede waardoor je loopgeluiden extra hoort. Wil jij dit effect niet, overweeg dan om tapijt te laten plaatsen op je trap. Tapijt is geluiddempend en daarnaast voelt het heerlijk zacht aan de voeten. Tapijt is doorgaans al behoorlijk antislip. Deze stoffering laat je uitvoeren door een professioneel stoffeerder.
  • Pak de trapleuning aan. Bij het renoveren van een trap is het mooi als je tegelijk de trapleuning aanpakt. Deze wordt minstens net zo intensief gebruikt.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten