Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trapneus

 

 

Een net afgewerkte trap
Een traprenovatie moet goed worden uitgevoerd. Als belangrijkste reden voor een traprenovatie worden vaak het uiterlijk van de trap en de veiligheid genoemd. Wanneer jij deze zaken hoog in het vaandel hebt staan is het de moeite waard om jouw gerenoveerde trap van trapneuzen te voorzien. We keken naar de verschillende modellen.

Stevigheid staat voorop
Als stevigheid van de trap voorop staat koop je trapneuzen die geen strip bovenop hebben. Deze trapneuzen worden zo op de trapbekleding geplaatst dat er een subtiele metalen beschermingsrand aan de voorkant van de treden zit. Deze beschermingsrand biedt dan ook vooral stevigheid en bescherming tegen geweld van buitenaf. Denk daarbij aan bescherming van een trap waar regelmatig zware objecten overheen worden geschoven waardoor de hoek van de traptrede beschadigd raakt. Een enkele trapneus zonder strips wordt doorgaans in RVS geleverd. Dit materiaal is in meerdere kleurstellingen passend bij je trap te krijgen.

Als veiligheid voorop staat
Trapneuzen die veiligheid bieden zijn voorzien van een of meerdere antislip strips. Deze trapneuzen zijn zo gemaakt dat valpartijen op een gerenoveerde trap tot het verleden behoren. Zeker wanneer er kinderen in jouw huishouden wonen zal er regelmatig een ongeluk op je trap plaatsvinden. Trapneuzen met een of meerdere antislip banen erop koop je eveneens bij de speciaalzaak. Werk niet met een tape die je op de trap plaatst. Deze zal namelijk het stof vasthouden wat wordt meegelopen door je huis en daarnaast zal op den duur de lijm laag loslaten waardoor je de banen opnieuw moet gaan aanbrengen. De antislip strepen zijn doorgaans zwart van kleur.

Als je beide zaken wil combineren
Wil jij veiligheid combineren met stevigheid maar een wat lager budget hebt zijn rubberen trapneuzen de oplossing. Deze koop je eveneens bij de speciaalzaak. Ze zijn bestand tegen het zware werk en ze voorkomen glijpartijen.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten