Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Traphekje

Traprenovatie

Een trap die veilig is
Heb je kleine kinderen of bijvoorbeeld een pup in je huis dan is een trap een behoorlijk gevaarlijk object. Het is dan ook goed om bij een traprenovatie te kijken naar een traphekje. We hebben een aantal soorten voor je toegelicht en daarbij keken we in hoeverre het noodzakelijk is dat je dit al laat plaatsen bij de renovatie zelf.

Bepalende factor bij een traphekje
Kies je voor een traphekje dan is het belangrijk dat je kijkt naar de situatie bovenaan en onderaan de trap. Is er sprake van een muur links en rechts van de traptrede dan kan je daar heel gemakkelijk een hekje tussenin klemmen. Zit er echter aan een of beide kanten geen muur maar een reling dan zal je aan een ander model traphekje moeten denken. Je kan dan het beste een traphekje plaatsen wat in een cassette zit.

Een permanent geplaatst hekje
Heb jij het liefste voor de veiligheid permanent een traphekje in je huis vanwege kleine kinderen of een hond die door je huis loopt, dan kan je in geval van een muur links en rechts van de trap een permanent traphekje plaatsen. Je schroeft de het hekje in de muur aan de kant van de scharnier en aan de kant van het deurtje schroef je een paneeltje in de muur waarde pin van het traphekje in valt.

Een hekje voor tijdelijk
Wil jij een traphekje voor een korte tijd laten plaatsen omdat je een klein kind in huis hebt waarbij je het voor een of anderhalf jaar wil gebruiken tot je kind veilig zelf de trap op en af kan, dan kies je voor een traphekje wat je kan inklemmen. In het klemtraphekje zit een schroef gebouwd die je vastzet op de muur. Het traphekje is net zo veilig als een permanent hekje maar je moet er rekening mee houden dat er onderaan een opstaande rand zit.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten