Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trapboom

 

De zijkant van je trap
Een trap bestaat uit meerdere onderdelen. De treden zijn natuurlijk overbekend maar de trapboom is een term die je heel wat minder vaak hoort. Toch is de trapboom heel bepalend voor het uiterlijk van je trap. We keken naar de trapboom en daarnaast keken we naar manieren om deze te verfraaien bij het renoveren van je trap.

Een onopvallend gedeelte
Wanneer je een trap gaat aanpakken met een traprenovatie zal de trapboom ter sprake komen bij het traprenovatiebedrijf. Deze zijkant is een belangrijk deel van de trap. De treden zijn er namelijk voor de stevigheid in bevestigd. Een trapboom is doorgaans bij de oplevering van het huis met de trap in het wit geschilderd. Wanneer je echter besluit om de trap te gaan schilderen of renoveren is het mooier om deze op kleur te maken. Het zorgt ervoor dat de trap geheel af is. Een andere naam voor de trapboom is het gedeelte met de trapwangen.

  • Renoveren met schilderen. Ga je de trap schilderen of laat je dit doen, dan is het fraai om de trapboom mee te nemen in het schilderwerk. Zorg ervoor dat je dit doet met lak die kras- en stootvast is. Alleen op die manier weet je zeker dat er geen beschadigingen op de trapboom zullen komen.
  • Renoveren met overzettreden. Wordt de traprenovatie uitgevoerd met overzettreden van laminaat of natuurlijk hout dan kan de trapboom hier ook mee worden bekleed. Dit is iets wat je niet zelf doet. Je wil immers zo min mogelijk naden in de trapboom en daarnaast wil je geen ontsierende verkeerd gezaagde hoeken zien.
  • Renoveren met tapijt. Een trap die met tapijt is gestoffeerd kan je laten afwerken met tapijt op de trapboom. Op die manier is er een mooie overgang naar je muur. Daarnaast worden geluiden tegen de muur gedempt door deze vorm van bekleding.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten