Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trapbekleding

 

Een trap voorzien van een fris uiterlijk
De trap in je huis zal door de jaren heen een versleten uiterlijk krijgen. De verflaag zoals die op de trap zit zal slijten en in plaats daarvan krijg je een vale trap die bovendien behoorlijk glad kan worden. Wanneer je een trap gaat renoveren is daar de keuze uit meerdere soorten trapbekleding. Die hebben we voor je op een rij gezet samen met de eigenschappen.

  • Schilderen met trappenlak. Dit is een methode die je heel gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Je kan met speciale trappenlak uit de bouwmarkt of de vakhandel je trap schilderen. Trappenlak kost je voor een blik van 750 milliliter gemiddeld 27 tot 35 euro. Deze verf is er doorgaans alleen in het standaard wit. Wil je liever een trap in je eigen kleur dan kies je voor een antislip laag op een lak voor deuren en kozijnen. Trappenlak is betaalbaar maar het zorgt wel voor een trap die behoorlijk gehorig is. Loopgeluiden worden, zeker bij een gesloten trap, versterkt.
  • Wanneer je jouw trap bij de verbouwing een heel ander uiterlijk wil gaan geven zijn overzettreden de ultieme oplossing. Deze koop je in laminaat wat gemakkelijk op maat te maken is. Je hebt er een trapspin voor nodig om de uitsparingen op de juiste plek te krijgen. Deze treden kosten tussen 30 en 50 euro per trede. Wanneer je kiest voor treden van natuurlijk hout ben je gemiddeld 90 euro per trede kwijt.
  • Wil je liever een trap die zacht en warm aanvoelt dan kies je voor tapijt of maantjes op je trap. Bij tapijt wordt een projecttapijt op je trap geplaatst door de professioneel stoffeerder. Je bent gemiddeld 600 tot 750 euro kwijt inclusief het materiaal. Kies je voor maantjes dan ben je tussen 40 en 100 euro kwijt voor een pakket maantjes. Deze kan je zelf aanbrengen. Stofferen heeft als groot voordeel dat de trap geluiddempend wordt. Je vermindert dus de loopgeluiden in je huis.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten