Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap zandstralen

 

Een weelderige trap voorbereiden
Doorgaans wanneer je een trap gaat renoveren zal deze worden voor geschuurd voordat er een nieuwe laklaag op wordt aangebracht. Bij een trap die weelderig is uitgevoerd en waarbij bijvoorbeeld de balustrade of de afwerking van de treden met krullen en houtsnijwerk is kan schuren een wel zeer intensief karwei zijn. In veel gevallen wordt er dan ook gekozen voor zandstralen.

Welke trap zandstralen
wanneer je een trap wil gaan zandstralen is het goed om eerst te kijken welke trap je hebt. Niet iedere trap is hiervoor even geschikt. We hebben de diverse soorten op een rij gezet.

  • Een trap van zacht hout zoals dennenhout. Dit is een trap die je niet moet gaan zandstralen. Onder de druk van de straal zal het hout losraken waardoor de trap aan vervanging toe is doordat het materiaal instabiel wordt. Heb je een trap die gemaakt is van dennenhout of een andere zachte houtsoort dan kan zandstalen alleen in het volgende geval.
  • Een regelbare zandstraal. Heeft het zandstraalapparaat een instelling waardoor de zandstraal minder hard staat of kan er gebruik worden gemaakt van fijner granulaat om mee te zandstralen dan kan er wel gebruik worden gemaakt van deze methode.
  • Hard hout. Is de trap gemaakt van beuken of grenen dan is deze zeer geschikt om te worden gezandstraald. Ook een trap die gemaakt is van hardhout kan goed worden gezandstraald om de oude verflaag te verwijderen.

Zelf doen of laten doen
Een trap zandstralen kan je prima zelf doen wanneer je vertrouwd bent met een zandstraalapparaat. Je huurt het in dat geval bij de bouwmarkt. Geef je de klus liever uit handen dan zal je per trede een bedrag tussen 20 en 30 euro kwijt zijn aan de specialist. Deze kan ook kiezen voor een tarief per vierkante meter. Overleg dit goed zodat je niet voor een onverwachte hoge rekening komt te staan.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten