Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap vernissen

 

Een trap in de vernis zetten
Heb je een mooie houten trap met een natuurlijke nerf erin dan is dit een pronkstuk in je huis. Zeker wanneer er sprake is van een trap die gemaakt is van licht hout geeft het geheel een mooi Scandinavisch uiterlijk aan je huis. Een trap die gevernist is moet je regelmatig onderhouden om te voorkomen dat de kleur zal gaan vervagen. We hebben een stappenplan voor je opgezet.

  • Een klus die je eens per 15 a 20 jaar uitvoert. Een trap in de vernis zetten is niet iets wat je ieder jaar hoeft te herhalen. Je kan bij een trap vernissen volstaan met de klus eens per 15 tot 20 jaar uitvoeren. Veel mensen voeren de klus pas uit wanneer ze verder ook schilderwerkzaamheden in het huis laten uitvoeren en dat is een prima frequentie.
  • Ventileer goed. Als je een trap gaat schuren en vernissen zullen er zaken als stof en vluchtige gassen vrijkomen. Het is belangrijk dat je jouw huis goed ventileert gedurende de werkzaamheden. Zet zowel boven als beneden een raam open.
  • Werk van boven naar beneden. Als je gaat vernissen is het van het grootste belang dat je van boven naar beneden werkt. Op die manier hoef je niet over je net geverniste trap heen te manoeuvreren. Daarnaast zit je niet bovenaan de trap op het laatst met het probleem dat je jouw huis niet uit kan.
  • Eerst schuren. Met een middelfijn schuurpapier schuur je eerst de oude vernislaag weg. Dit kan je doen met een vlakschuurmachine maar het risico is dat je een te grote laag van je trap zelf weghaalt. Veeg het stof goed weg voor je verder gaat.
  • vernis aanbrengen. Breng nu de vernis aan. Dat doe je in rechte banen en daarbij gebruik je een lakkwast. Dit zijn speciale kwasten om vernis op basis van oplosmiddel mee aan te brengen. Kijk naar het uiteindelijke resultaat en breng desnoods een tweede laag aan.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten