Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap schuren

 

Een trap goed renoveren
Wanneer jouw trap afgesleten begint te raken kan je in een aantal gevallen het kale hout door de lak heen zien. Het is in dat geval goed om je trap te renoveren. Bij het renoveren van een trap hoort onmiskenbaar het schuren van de trap. We hebben een stappenplan voor je opgesteld om deze klus uit te voeren.

  • Stap 1: de juiste materialen. Dit is van het grootste belang wanneer je een trap gaat schuren: het materiaal. Zorg ervoor dat je schuurblokjes bij de hand hebt en los schuurpapier. Een vlakschuurmachine kan ook, maar zorg ervoor dat je deze niet te lang op een plaats houdt. Je wil de trap niet dunner maken dan dat deze is in verband met de constructie.
  • Stap 2: het grove werk. Is jouw trap schilferig geworden en komt de verf los, dan is het noodzakelijk dat je deze eerst afsteekt. Schilfers haal je voorzichtig weg want je wil het hout niet beschadigen. Dit kan je doen met een plamuurmes.
  • Tip: van boven naar onder. Werk bij het schuren van een trap altijd van boven naar onder toe. Het zorgt ervoor dat het schuurstof naar beneden valt waardoor je niet over het schuurstof hoeft heen te bewegen. Stof heeft de eigenschap dat het in je kleren en in je luchtwegen gaat zitten. Dat is iets wat je niet wil.
  • Stap 3: grof schuren. Na het wegsteken van de schilfers schuur je de trap een keer grof op. Doe dit eenmalig en zorg ervoor dat je alleen de lak van de trap haalt. Gebruik schuurpads voor de grote vlakken en schuurpapier voor de hoekjes.
  • Tip: bescherm jezelf. Draag tijdens het schuren van je trap een mondkapje of doe een sjaal over je neus en mond heen. Stof wat vrijkomt bij het schuren zal namelijk in je luchtwegen trekken wat vervelende consequenties heeft. Draag een beschermbril wanneer je ook je ogen wil beschermen.
  • Stap 4: fijn schuren. Nadat je de trap met grof schuurpapier hebt geschuurd schuur je deze op met fijn schuurpapier. Je mag hier ook waterproof schuurpapier voor gebruiken. Op deze manier heb je de ultieme basis voor traplak of overzettreden.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten