Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap schoonmaken

 

 

Een schone trap in een paar stappen
De trap in je huis hoort een pronkstuk te zijn. Door het intensieve gebruik wordt deze echter ook behoorlijk vuil. Wanneer jij je trap weer als nieuw wilt hebben maak je deze eens per week schoon. Dat doe je aan de hand van onderstaand stappenplan.

  • Gebruik alleen water en een doekje. Voor een trap schoonmaken heb je in principe niet meer nodig dan water met een doekje. De onderliggende reden is heel gemakkelijk. Producten met zeep erin zullen zeepresten achterlaten op jouw trap die een glad effect zullen hebben wanneer er overheen wordt gelopen. Een trap die met een allesreiniger is schoongemaakt kan dan ook behoorlijk glad worden.
  • Werk van boven naar beneden. Als je een trap gaat schoonmaken valt er behoorlijk wat stof vanaf. Het is dan ook goed om van boven naar beneden te werken. Het voorkomt dat je het werk meermalen moet doen. Daarnaast voorkomt het dat je op de net schoongemaakte traptreden moet gaan staan.
  • Droog goed na. Heb je veel water gebruikt om de traptreden schoon te maken dan zorgt dit voor een gladde trap. Daarnaast zullen watervlekken in beschadigingen van de traptreden trekken. Droog de treden dan ook goed na wanneer je veel water hebt gebruikt voor een mooi en veilig resultaat.
  • Denk aan de stootborden. Heb je een gesloten trap dan hebben deze doorgaans stootborden. De stootborden zullen na een bepaalde tijd behoorlijk wat zwarte strepen hebben. Het zijn strepen die van je schoenen af komen wanneer je op de trap loopt. Deze strepen verwijder je met een doekje met wat water.
  • Bij slijtage een opknapbeurt. Blijft er vuil op je trap liggen doordat de treden zijn versleten, dan zal er niets anders op zitten dan dat je de trap gaat opknappen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld overzettreden van laminaat of vinyl. Daarnaast kan je ervoor kiezen om jouw trap te laten bekleden met tapijt.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten