Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap railing

 

Een railing voor jouw veiligheid
De trap in je huis is altijd voorzien van een railing bovenaan. Dat is verplicht voor de veiligheid. Op het moment dat een traprailing beschadigd is of aan vervanging toe is kan je dit zelf plaatsen of laten plaatsen. We keken naar de kosten van het opknappen van een bestaande railing en die van een nieuwe balustrade. Daarnaast hebben we een aantal tips om de trap railing te onderhouden.

  • Een trap railing onderhouden. Is de bestaande traprailing nog veilig en wil je het karakter van de traprailing behouden dan kies je ervoor om deze te laten schilderen. Dat kan je zelf uitvoeren maar je kan het ook bij de traprenovatie laten uitvoeren. Als je zelf gaat schilderen is dit een klus die je met gewone hoogglanslak in de kleur van je traprenovatie kan doen. Je kan er ook voorkiezen om de trap railing standaard wit te houden. Zorg ervoor dat de laklaag eerst wordt afgeschuurd wanneer je de railing gaat schilderen. Daarvoor kan je fijn schuurpapier gebruiken maar je kan en traprailing in veel gevallen ook zandstralen.
  • Een trap railing vervangen. Wil je de bestaande traprailing vervangen door een standaard nieuwe, meet dan eerst de maat op. Traprailing is in meerdere maten verkrijgbaar. De hoogte is standaard 100 centimeter en de breedte begint bij 100 centimeter en loopt tot 320 centimeter. Je betaalt voor een standaard trap railing tussen 126 en 311 euro.
  • Een trap railing verfraaien. Wil jij je traprailing verfraaien door een ander model te kiezen, dan heb je de keuze wanneer je naar een specialist gaat. Voor een traditionele traprailing met platte spijlen betaal je tussen 144 en 258 euro afhankelijk van de breedte van de railing. Ga je voor een klassieke railing met houtsnijwerk dan kom je op een bedrag tussen 196 en 325 euro.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten