Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap plint

 

Een ruimtelijke trap met sfeer
Een traprenovatie kan je zo mooi afwerken als je zelf maar wilt. Je kan daarbij standaard kiezen voor trapwangen maar trap plinten behoren ook tot de mogelijkheden. We hebben voor je bekeken hoe je trap plinten kunt plaatsen. Daarnaast hebben we een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet.

Stappenplan plaatsen

  • Kijk eerst naar het type trap. Dit is een heel belangrijk punt. Je hebt open en gesloten trappen. Bij beide modellen is een trap plint mogelijk maar de vorm wordt compleet anders. Een open trap laat zich gemakkelijker voorzien van trap plinten dan een gesloten trap.
  • Meet ruim in. Als je trapplinten gaat plaatsen zal je per trede moeten inmeten hoeveel materiaal je nodig hebt. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je het plintmateriaal moet gaan zagen. Je hebt dus altijd meer nodig dan dat je inmeet. Houd er rekening mee dat je in verstek moet zagen.
  • Kies het type plint. Trapplinten kun je in meerdere vormen kopen. Je kan ervoor kiezen om de plint te kopen in de kleur van de trap maar je kan er ook voor kiezen om neutrale houten plinten te kopen. Plinten in de kleur van de trap staan stijlvoller maar daar staat tegenover dat de folie print op de trapplinten kan beschadigen wanneer er een puntig voorwerp in stoot. Je kan er ook voor kiezen om plinten te kiezen van hout die je daarna gaat schilderen.
  • Kies de houtsoort. Kies je voor plinten die je zelf gaat schilderen dan kan je kiezen voor hardhout of wat zachter hout. Hardhout heeft als voordeel dat het materiaal tegen een stootje kan als er een puntig voorwerp op valt. Je zal het echter wat moeilijker kunnen zagen. Zachter hout laat zich gemakkelijker zagen maar daar staat tegenover dat het sneller beschadigt als er een hard voorwerp op valt.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten