Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap opknappen

 

Een trap die weer als nieuw is
De trap in je huis heeft behoorlijk last van slijtage. Doordat er vaak intensief over een klein oppervlak wordt heen gelopen is het om de 7 a 10 jaar noodzakelijk om je trap op te knappen. We keken voor je naar manieren om deze klus aan te pakken. Daarnaast keken we of je deze klus zelf kunt uitvoeren of dat het handiger is om deze uit te besteden.

  • Je trap schilderen. Dit is een klus die je in principe zelf kunt uitvoeren. Je hebt er speciale trappenlak voor nodig die je bij de bouwmarkt of de speciaalzaak haalt. Deze lak breng je in meerdere dunne lagen aan en daarna werk je het af met een laag speciale trapvernis. Deze vernis heeft een antislip werking waardoor je vervelende valpartijen van je trap kan voorkomen. Je kan een trap ook laten schilderen. Je bent in dat geval ongeveer 600 euro kwijt aan de kosten van de schilder, inclusief het materiaal en arbeidsloon.
  • Je trap voorzien van overzettreden. Ook dit is een methode die je zelf zou kunnen hanteren. Je moet dan wel investeren in een trapspin. Een trapspin is een stuk gereedschap waarmee je de hoeken van de traptreden kunt aangeven. Zeker bij een trap met een of meerdere draaien moet je namelijk in de traptreden gaan zagen. Overzettreden kosten tussen 39 en 50 euro per stuk, afhankelijk van het type trap wat je wil bekleden. Je kan de klus ook laten uitvoeren. In dat geval betaal je ongeveer 444 euro aan het traprenovatiebedrijf voor het arbeidsloon.
  • Je trap stofferen. Wil je jouw trap geluiddempend maken dan kan je ervoor kiezen deze te stofferen. Je kan dit zelf doen via trapmaantjes die je op de trap plakt. Deze koop je bij de gespecialiseerde winkel en ze kosten tussen 39 en 100 euro voor een pak. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een stoffeerder te vragen jouw trap te voorzien van tapijt. In dat geval ben je ongeveer 700 euro kwijt voor de hele trap.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten