Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap oliën

 

Een trap in de olie zetten
De trap in jouw huis wordt er door de jaren heen niet mooier op. Doordat er intensief wordt gelopen op een relatief klein oppervlak zal de kleurlaag van jouw trap vervagen. Wanneer je een trap hebt die wel een opknapbeurt kan gebruiken is het heen idee om deze te oliën. We keken naar de stappen die je doorloopt wanneer je een trap gaat oliën.

  • Kies de juiste olie. Met olie kan je de oorspronkelijke kleur van een trap herstellen maar je kan deze ook een nieuw uiterlijk geven. Wil je jouw trap een andere kleur geven, bedenk dan dat je deze niet met een olie lichter kan kleuren. Je kan een trap wel een donkerdere kleur geven met olie. Kijk dan ook goed, eventueel met kleurstalen, voor je een keuze voor een bepaalde kleur olie maakt.
  • Goed afschuren. Voordat je een trap in de olie gaat zetten moet de oude toplaag voor een groot deel weg zijn. Daarom schuur je de trap eerst af met een middelfijn tot fijn schuurpapier. Ga niet met grof schuurpapier te werk. Je wil de olie weghalen maar de stevigheid van de trap zelf moet behouden blijven.
  • Wrijf het stof eerst weg voor je de trap in de olie gaat zetten. Dat doe je met een licht vochtige of droge niet pluizende doek.
  • Eerste laag olie. Neem een niet pluizende doek en doe daar wat olie op. Je vermengt de olie met wat water om een goede basis te krijgen. Daarmee breng je de eerste verdunde laag olie aan op de trap. Die laat je opdrogen.
  • Tweede laag olie. Als de eerste verdunde laag is gedroogd breng je een tweede laag olie aan op de trap. Deze laag breng je onverdund aan. De nerf van het hout komt mooi naar voren door de olie die je hebt aangebracht. Is de kleur naar wens, dan laat je de trap drogen. Is de intensiteit nog niet naar wens, dan kan je altijd nog een extra laag olie aanbrengen.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten