Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap laten maken

 

Een bestaande trap met mankementen
De trap in je huis heeft het flink te verduren. Door het vele intensieve lopen over een klein oppervlak heen krijgt een trap te maken met slijtage. Daarnaast kan een trap met mankementen te maken krijgen. We keken naar een aantal situaties waarin je niet zelf moet gaan prutsen maar waarin je een trap moet laten maken.

  • Een krakende trap. Een krakende trap kan meerdere oorzaken hebben. Wanneer het gaat om een trap die gemaakt is van vurenhout zal deze uitzetten en krimpen onder de invloed van vocht. Het gaat in dat geval om één of twee treden in de hele trap die kraken. Wanneer jouw hele trap echter kraakt wanneer je er overheen loopt en de trap daarnaast ook al wat ouder is wordt het een ander verhaal. In dat geval zitten er waarschijnlijk zwakke plekken in de trap die verholpen moeten worden. In dat geval schakel je uit voorzorg een timmerman in voor je een traprenovatie uitvoert.
  • Een zwakke constructie. Krijg je te maken met een of meerdere treden die los zitten waardoor je ze onder je voeten voelt wiebelen dan is dit een teken aan de wand. Schakel in dat geval een timmerman in om weer een stevige constructie te maken van jouw trap. Een dergelijk probleem kan tot heel vervelende ongelukken leiden wanneer je het te lang uitstelt.
  • Zie je bij een trap kleine gaatjes zitten in het hout dan is dit het teken dat er houtworm in de trap is gekomen. Houtworm kan je ook horen. De knaaggeluiden zijn subtiel maar doordat er een soort klankkast ontstaat onder een gesloten trap worden deze versterkt. Bij houtworm moet je altijd een bestrijder inschakelen die het ongedierte komt bestrijden. Daarnaast moet je een timmerman naar jouw trap laten kijken. Laat beoordelen of deze nog veilig genoeg is. Hout wat door houtworm is aangetast moet worden vervangen.

 

Offertes voor een nieuwe trap ontvangen?

Kies voor een erkende trapspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten