Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap kopen

 

 

Een nieuwe trap in je huis
Op het moment dat de trap in je huis is versleten heb je twee keuzes. Je kan ervoor kiezen om een nieuwe trap te kopen maar je kan ook de bestaande trap renoveren. Als je een trap gaat kopen is het goed om onderstaand stappenplan te doorlopen. Het voorkomt dat je met een gevaarlijke situatie in je huis komt te zitten.

  • Meet wat de hoogte van je trap moet gaan worden. Daarbij meet je in vanaf de vloer op de benedenverdieping tot de dorpel op de bovenverdieping. Nadat je deze gegevens hebt verzameld ben je klaar voor stap 2.
  • Een open of een dichte trap. Trappen zijn er grofweg in twee soorten. Er is de open trap en de dichte trap met stootborden. Maak een keuze voor je verder gaat. Een dichte trap heeft als voordeel dat je een bergruimte krijgt er onder. Een open trap geeft een ruimtelijker effect.
  • Kies het materiaal op de trap. Een houten trap bekleed je het beste gelijk. Het voorkomt dat je met een kale trap zit die valgevaarlijk is. Je kan een trap bekleden met laminaat treden. Daarnaast kan je kiezen voor sisal, tapijt, vinyl, linoleum,houten overzettreden of je kan de trap schilderen.
  • Kijk naar de gewenste vorm van de trap. Je kan een trap kiezen die afhankelijk is van de ruimte die je ervoor hebt in huis. Zo heb je de keuze uit een steektrap, een spiltrap, een hoek met een kwart rond boven, een hoek met een kwart rond onder, een wenteltrap of een verdreven trap. Doorgaans is bij de bouw van een huis de keuze voor de vorm van een trap al voor je gemaakt. Je hebt weinig mogelijkheden om dit aan te passen.

 

Offertes voor een nieuwe trap ontvangen?

Kies voor een erkende trapspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten