Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap bekledenJouw trap een ander uiterlijk geven
De trap in je huis is behoorlijk gevoelig voor slijtage. Er wordt dagelijks behoorlijk vaak over een klein oppervlak gelopen en dat laat zijn sporen achter. Wanneer jouw trap sleets is geworden is het dan ook een goed idee om deze te bekleden. Een trap bekleden kan met meerdere materialen. We hebben er een paar voor je toegelicht.

  • Trap bekleden met een loper. Hierbij gaat het om een lang kleed wat met roedes op iedere traptrede wordt vastgezet. Een loper geeft een trap een mooi klassiek uiterlijk. Je zal de traptreden zelf nog moeten schilderen om een mooi resultaat te verkrijgen. Een loper zorgt ervoor dat je minder last hebt van loopgeluiden op je trap.
  • Trap bekleden met tapijt. Dit is een opknapbeurt waarbij je eerst een tapijtsoort uitzoekt waarmee je de trap wil laten bekleden. Het beste kies je voor een projecttapijt. Het gaat hier dan vaak om naaldvilt. Dit materiaal is nagenoeg onverwoestbaar en de polen kunnen niet in een bepaalde richting worden getrapt. Tapijt heeft eveneens een geluiddempend effect.
  • Trap bekleden met laminaat. In dit geval worden er overzettreden over de trap heen geplaatst. De treden zijn gemaakt van laminaat wat een levensduur heeft van 7 a 10 jaar. Het is materiaal met een toplaag die in een patroon is afgewerkt. Doorgaans wordt hier een houtpatroon voor gebruikt maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een betonprint. Laminaat is wel gehorig op de trap. Door het plaatsen van de overzettreden ontstaat een soort klankkast effect.
  • Trap bekleden met vinyl. Vinyl heeft als groot voordeel dat het zacht aanvoelt. Daarnaast is het vaak met een antislip laag afgewerkt waardoor valpartijen op de trap tot een minimum worden beperkt. Vinyl is verder redelijk geluiddempend. Dat komt doordat het vaak gaat om opzettreden die een vinyl toplaag hebben.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten