Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trap bekleden kosten

 

 

Wat kost een trap als nieuw
Met het bekleden van jouw trap geef je deze een heel nieuw uiterlijk. Natuurlijk zitten hier kosten aan verbonden. We keken voor je naar de kosten van het bekleden van een trap en daarvoor vergeleken we meerdere soorten trapbekleding.

  • Laminaat overzettreden. Dit is de meest gebruikte methode om een trap te bekleden. Er wordt gebruik gemaakt van treden die je over de bestaande traptreden heen plaatst. Ze zijn gemaakt van laminaat met een toplaag in een houtprint. De treden hebben een levensduur die rond de 7 a 10 jaar ligt. De treden hebben geen geluiddempende werking doordat er een klankkast effect ontstaat tussen de overzettreden en de trap zelf. De kosten bedragen gemiddeld 35 a 50 euro per trede afhankelijk van de breedte van de traptrede. Deze zijn er standaard met een breedte van 100 en 130 centimeter.
  • Tapijt bekleden. Een trap laten bekleden met tapijt is naar verhouding een van de goedkopere methodes om een trap te bekleden. Voor het stofferen van een trap betaal je gemiddeld 39 tot 50 euro per traptrede afhankelijk van het type tapijt wat je wil laten plaatsen. Daarbij inbegrepen zitten de kosten van de stoffeerder. Deze vorm van een trap bekleden heeft een geluiddempend effect.
  • Vinyl overzettreden. Dit zijn overzettreden met een harde basis, doorgaans van mdf of hdf, met een vinyl toplaag. Daardoor heeft de trap een mooie print en worden loopgeluiden voor een deel gedempt. De treden kosten tussen 50 en 75 euro per stuk, wanneer je ze door een professional laat plaatsen. Ze zijn enigszins geluiddempend doordat de toplaag van vinyl is. Door de harde basis ontstaat alsnog een klankkasteffect.
  • Schilderen is altijd de goedkoopste manier om een trap te bekleden. Je kan dit zelf doen met een speciale traplak. Deze heeft een diamantharde coating waardoor er geen krassen in kunnen komen. Daarnaast is het materiaal behoorlijk slijtvast. Schilderen kost als je het zelf doet gemiddeld 200 a 300 euro.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten