Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Soorten trapafwerkingen

 

Een trap een ander uiterlijk geven
wanneer de trap in je huis begint te slijten is dit het moment om deze eens grondig onder handen te nemen. Wanneer je gaat renoveren kom je erachter dat er meerdere vormen van trapafwerkingen zijn. We keken voor je naar deze soorten en daarnaast hebben we de voor- en nadelen voor je toegelicht.

  • Een nieuwe lak laag. Wanneer je het uiterlijk en karakter van jouw trap wil behouden kies je voor een nieuwe lak laag. Daarvoor is speciale trappenlak in de handel.. Een laklaag heeft als groot voordeel dat je hem zelf kunt aanbrengen en daarnaast kan je lak redelijk gemakkelijk onderhouden. Je kan een eventuele beschadiging wegwerken. Nadeel is dat de trap niet geluiddempend wordt. Zeker bij een gesloten trap ontstaat een klankkast onder de trap waardoor loopgeluiden duidelijk doorkomen.
  • Deze zijn verkrijgbaar in meerdere materialen. De meest verkochte vorm is die van laminaat. Deze treden moet je zelf op maat zagen en dat doe je met behulp van een trapspin. Overzettreden hebben als groot voordeel dat ze je trap snel een heel ander uiterlijk geven. Daarnaast zijn ze relatief goedkoop. Je bent klaar voor een bedrag tussen 39 en 50 euro per trede. Overzettreden zijn ook te koop in hout. Je betaalt dan wat meer per trede maar daar staat tegenover dat je ze kan onderhouden wanneer er een beschadiging optreedt. Houten treden kosten gemiddeld 90 euro per stuk. Ook overzettreden zorgen voor een klankkast effect.
  • Een tapijtlaag geeft een ander uiterlijk aan je trap. Door te kiezen voor tapijt krijgt je trap een warme uitstraling en daarnaast voelt deze warm en zacht aan je voeten. Tapijt heeft als groot voordeel dat het geluiddempend is. Wil jij een stillere trap dan schaf je deze trapafwerking aan. Je laat het stofferen over aan een professional die tussen 650 en 700 euro zal berekenen voor het werk. ‘

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten