Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Renoveren witte trap

 

Een ruimtelijke trap
De trap in je huis kan je in meerdere kleuren uitvoeren. De meeste trappen in ons land zijn standaard wit gelakt. Dat is geen verkeerd idee aangezien het een neutrale kleur is die een ruimtelijk uiterlijk geeft aan je huis. Een trap zal na verloop van tijd sleets worden en slijtagesporen op de treden gaan vertonen. Wanneer dit bij jouw trap zo is, is het een goed idee om deze te renoveren. We hebben een aantal manieren om deze klus uit te voeren op een rij gezet.

  • Renoveren met witte overzettreden. Dit is de meest praktische manier om een trap te voorzien van een nieuw uiterlijk. De overzettreden zijn er in meerdere uitvoeringen. Daarbij mag je denken aan wit schakeringen maar ook aan bijvoorbeeld hoogglans. Deze treden zijn gemaakt van laminaat en ze moeten op maat worden gezaagd voor ze worden geplaatst. Dit doe je met een trapspin. Een trap die op die manier is gerenoveerd zal gemiddeld een levensduur van 7 tot 10 jaar hebben. Deze manier kost gemiddeld tussen 39 en 50 euro per trede.
  • Renoveren met tapijt. Wil je een trap hebben die minder rumoerig is en die loopgeluiden dempt, dan kies je voor een trap die met tapijt is gerenoveerd. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan de voeten en daarnaast is het warm. Tapijt heeft wel een nadeel. Het is namelijk ook een materiaal waar vlekken wat lastig uit te verwijderen zijn. Het is goed om hier aandacht aan te besteden bij jouw keuze voor een type tapijt. Een trap renoveer je voor ongeveer 39 euro per trede met tapijt.
  • Renoveren met verf. Verf is de manier bij uitstek om zeer snel een andere uitstraling te geven aan je trap. Je kan de trap landelijk afwerken met witte matte traplak maar je kan er ook voor kiezen om deze een chique uiterlijk te geven met hoogglanslak. Je bent voor het renoveren van een trap met verf gemiddeld tussen 750 en 900 euro kwijt voor de totale trap wanneer je dit door een schilder laat doen. Ga je zelf aan de slag dan ben je ongeveer 300 euro kwijt voor de hele klus.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten