Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Renovatie trap

 

Mooi en praktisch
De trap in je huis wordt intensief belopen. Het is niet voor niets dat deze doorgaans na een aantal jaren sleets raakt. Een trap die versleten is zal tevens gevaarlijk zijn. Om valpartijen te voorkomen en uw huis te verfraaien kunt u de trap laten renoveren. Daarbij is het goed om een aantal zaken voor ogen te houden.

  • Zelf doen of laten doen. De materialen voor een traprenovatie kunt u bij de bouwmarkt kopen. Het lijkt dan ook een klus die u gemakkelijk zelf kunt doen. Het is echter goed om te weten dat een traptrede, wanneer deze eenmaal te krap is ingezaagd, niet meer kan worden aangepast waardoor er ontsierende en gevaarlijke naden in het materiaal komen. Het is dan ook goed om bij twijfel een traprenovatie door een gespecialiseerd bedrijf te laten uitvoeren.
  • Gehorige trap. Is uw trap zo gesitueerd dat er sprake is van een gehorige situatie dan is het een goed idee om een geluiddempende oplossing aan te brengen. U kunt in dat geval kiezen voor overzettreden met een geluidwerende werking maar u kunt er ook voor kiezen om uw trap met vinyl of met tapijt te laten renoveren. Deze oplossingen dempen de loopgeluiden en daarnaast geven ze uw huis een warme uitstraling.
  • Meten is weten. Voordat u aan de slag gaat of de opdracht uit handen geeft moet u eerst een goede indruk hebben van de maat van de traptreden. Meet u de breedste trede van uw trap en houd die aan als leidraad. Huurt u een renovatiebedrijf in, laat dan een vertegenwoordiger langskomen om uw wensen door te nemen. Deze zal eveneens de trap meten opdat men de juiste maat bekleding zal aanbrengen.
  • Het huis alleen is wel zo handig. Zorg ervoor op de dag van de plaatsing dat u het huis alleen heeft. Op die manier voorkomt u dat huisgenoten over de trap moeten lopen terwijl de renovatie in volle gang is. Dit zorgt voor vertraging en daarnaast wordt er een hoop stof door het huis gelopen.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten