Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Renovatie stalen trap

 

Een industriële trap renoveren
Stalen trappen zijn redelijk gewild vanwege hun industriële uiterlijk. Wanneer je een dergelijke trap al in je huis hebt kom je er soms achter dat de trap beschadigt raakt door de tijd heen. Een stalen trap die niet van RVS is gemaakt kan gaan roesten en de verflaag kan loslaten. We keken naar een aantal mogelijkheden om een stalen trap te renoveren.

  • Een goede inspectie is noodzakelijk. Wanneer een stalen trap beschadigd is en gerenoveerd moet worden moet er eerst een goede inspectie plaatsvinden. Wanneer de treden bij de aansluitingen voor een deel zijn verroest is de constructie mogelijk instabiel geworden wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. In dit geval is een renovatie soms niet mogelijk en moeten er treden geheel worden vervangen.
  • Het stalen karakter van de trap behouden. Bij het renoveren van en stalen trap heb je twee keuzes. Je kan ervoor kiezen om het stalen karakter van de trap te behouden maar je kan er ook voor kiezen om de treden te vervangen. Bij die tweede optie worden er HPL/CPL treden over de bestaande stalen treden heen gezet.
  • Overzettreden van staal. Dit zijn treden waarbij gekozen wordt voor een gehele overzettrede of maantjes van RVS. De laatste optie is handig wanneer er een deel van de treden van de stalen trap slijt omdat daar het loopspoor loopt. Het is een betaalbare optie waarbij met kit slechts een deel van de trede wordt hersteld. Er kan ook worden gekozen een gehele trede maar deze moeten vaak op maat worden gemaakt. Net als bij houten trappen is een metalen trap vaak maatwerk.
  • Een manier om de trap aan te pakken waarbij de trap het karakter bewaart maar wel een andere kleur krijgt. Het gaat hier om het lakken van een trap. Dit houdt in dat er een speciale metaallak wordt aangebracht waardoor de trap een andere kleur krijgt en eventueel roest gelijk wordt weggewerkt.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten