Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Renovatie metalen trap

 

Een bijzondere trap om te renoveren
Een metalen trap is een type trap wat zich niet gemakkelijk laat renoveren. Dat komt door het materiaal maar daarnaast komt het ook door het feit dat het gaat om relatief smalle treden. We keken voor je naar manieren om een metalen trap te renoveren. Daarnaast hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

  • Afgesleten loopvlakken. Ook een metalen trap zal op den duur slijtage krijgen op de loopvlakken. Wanneer dit het geval is moet je gaan kijken wat je wil doen met je metalen trap. Wil je het metalen karakter behouden of wil je een ander materiaal bekleding aanbrengen. Maak hier eerst een keuze in voor je tot renovatie overgaat.
  • Wil je het metalen karakter van jouw trap behouden, dan is er de mogelijkheid van het overschilderen van de trap. Dit laat je het liefste uitvoeren door een professioneel traprenovatiebedrijf. De oude laklaag wordt namelijk heel licht verwijderd waarna er een nieuwe laklaag wordt aangebracht. Dit wordt uitgevoerd met een metaallak die ook voor industriële doeleinden wordt gebruikt. Deze manier van traprenovatie zal naar verhouding het goedkoopste zijn. Houd er rekening mee dat de treden een aantal keren moeten worden geschilderd.
  • Wil je het metalen karakter van de trap behouden maar wil je niet gaan schilderen dan is er ook de mogelijkheid van metalen overzettreden. Deze zijn te koop in de vorm van RVS maantjes die je plaatst over de bestaande treden heen. Op deze manier behoudt een metalen trap het industriële karakter.
  • Een ander karakter aan de trap geven. Wil je de traptreden een ander karakter geven, kies dan voor treden gemaakt van CPL/HPL. Dit zijn bloktreden die ook over smalle metalen treden heen kunnen worden geplaatst. De treden hebben een onderlaag van 1 centimeter dik en een toplaag van 2 millimeter dik. Op die manier krijgt een metalen trap treden met een houtprint. De treden hebben een hoge mate van slijtbestendigheid waardoor ze tot wel 20 jaar meegaan.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten