Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Renovatie houten trap

 

De meest geplaatste trap
De meeste trappen die in Nederlandse huizen worden geplaatst zijn van hout gemaakt. Dat komt doordat het een relatief goedkoop product is. Daarnaast is het een product wat gemakkelijk te bewerken is. Hout heeft echter ook een nadelige functie. Het is namelijk een slijtagegevoelig product. Wanneer jouw houten trap sleets wordt is het goed om deze te renoveren. We hebben een paar aandachtspunten voor je op een rij gezet.

  • Let op bij krakende trappen. Houten trappen hebben de neiging om te gaan kraken. Dat komt doordat hout werkt bij temperatuurverschillen en een verschil in vochtigheidsgraad. Heb jij een houten trap die erg kraakt, vraag dan een professioneel traprenovatie bedrijf om de klus uit te voeren. Een krakende trap kan namelijk een indicatie zijn dat de stabiliteit van de trap te wensen overlaat. Dat is iets wat je wil voorkomen.
  • Kies een goede bekleding. Houten trappen hebben als groot voordeel dat er heel veel middelen zijn om deze mee te renoveren. Je kan een houten trap renoveren met laminaat overzettreden. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de trap te renoveren met bijvoorbeeld natuurlijk houten overzettreden of tapijt. De keuze die je maakt hangt af van een aantal factoren.
  • Kies de juiste levensduur. Overzettreden van laminaat zijn betaalbaar maar ze hebben een beperkte levensduur. Dat komt doordat de toplaag van het materiaal redelijk slijtagegevoelig is. Laminaat traptreden hebben een levensduur van 7 tot 10 jaar. Wanneer je kiest voor natuurlijk hout zal de levensduur oplopen vanaf 10 jaar tot 20 jaar. Overzettreden van tapijt hebben een levensduur van 7 tot 10 jaar en overzettreden van sisal zullen 10 tot 15 jaar meegaan.
  • voorkom een vervelende misser. Heb je traptreden van laminaat of hout dan moeten deze op maat worden gezaagd. Voorkom dat je op maat gezaagde traptreden kan weggooien door een trapspin te kopen. Op die manier kan je namelijk de traptreden gemakkelijk op maat maken door de hoeken af te tekenen op de nieuwe traptreden.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten