Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Renovatie glazen trap

 

Een blikvanger
Een glazen trap in een huis is een echte blikvanger. Daarnaast is het een echte waardevermeerdering van een woning. Wanneer een glazen trap echter wat langer geplaatst is kan dit ertoe leiden dat een trap gerenoveerd moet worden. Het gaat namelijk om een trap die gevoelig is voor krassen in het materiaal. We hebben een aantal aandachtspunten voor de renovatie van een glazen trap op een rij gezet.

  • Voorkom Bij een glazen trap is het van het grootste belang dat beschadigingen worden voorkomen. Beschadigingen aan een glazen trap kunnen gemakkelijk optreden doordat je zand onder je schoenen hebt zitten wanneer je het huis in loopt. Door je schoenen binnenshuis uit te trekken of een schoonloopmat neer te leggen bij je deur voorkom je dat je trap beschadigt. Daarnaast zal je bij een glazen trap vaker dan bij een houten trap moeten zuigen om te voorkomen dat je onder je sokken zand en schurende middelen door het huis heen loopt.
  • Bij hoogtevrees. Heb je een glazen trap in je huis maar bemerk je dat je dit eng vindt, dan is dat niks ongebruikelijks. Juist doordat je door de treden heen kijkt kan dit een mate van onveiligheid geven. Als je de glazen trap wil behouden maar van dit effect af wil is het een goed idee om een folie op de trap aan te laten brengen. Door deze te combineren met een traprenovatie krijgt jouw trap een wat minder ruimtelijk maar wel veiliger uiterlijk. Gespecialiseerde traprenovatiebedrijven kunnen je hierbij adviseren.
  • Bij gevaar door gladheid. Heb je een glazen trap dan komt daar standaard bij kijken dat deze behoorlijk glad kan aanvoelen. Om valpartijen te voorkomen kan je een coating aanbrengen op de traptreden. Deze coating heeft een antislip werking. De coating zal een lichte kleur achterlaten op de treden waardoor het geheel doorschijnende effect verdwijnt. Dit is echter minimaal terwijl er wel een veel veiliger resultaat ontstaat.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten