Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Renovatie betonnen trap

 

Een industriële trap renoveren
Betonnen trappen worden vaak gebruikt bij bedrijven en in woningen waar een industrieel interieur is. Een betonnen trap zal na verloop van tijd minder mooi worden en daarnaast zal het oppervlak vuil vasthouden. Wanneer een betonnen trap toe is aan renovatie zijn er een paar mogelijkheden. Die hebben we op een rij gezet.

  • Een nieuwe coating. Dit is een manier van traprenovatie waarbij de originele trap geheel intact blijft. Het materiaal wordt grondig schoongemaakt en daarbij wordt vuil uit de poriën van het beton verwijderd. Daarnaast wordt er een nieuwe beschermlaag over de trap heen aangebracht waardoor vuil en vlekken geen kans meer krijgen om in het betonnen materiaal te trekken.
  • Een nieuwe toplaag. Een betonnen trap is gemaakt om een behoorljik gewicht te kunnen dragen. Het is dan ook een optie dat er een nieuwe toplaag wordt aangebracht op de trap. Daardoor wordt de oude trap geheel bedekt en is deze weer als nieuw. Bovenop de tweede laag komt een nieuwe beschermlaag te zitten. Deze nieuwe toplaag kan in dezelfde kleurstelling zijn als de originele trap maar er kan ook voor een andere kleurstelling worden gekozen wanneer dit gewenst is.
  • Antislip aanbrengen. Wanneer de betonnen trap gevaarlijk wordt doordat deze te glad is kan er bij de renovatie worden gekozen voor een antislip laag. Bij een dergelijke handeling zal de kleur van de trap doorgaans iets veranderen doordat de antislip laag niet geheel kleurloos is.
  • Putten opvullen. Een betonnen trap is gevoelig voor puntige voorwerpen die op de trap vallen. Wanneer er beschadigingen in het materiaal zijn gekomen wordt de trap eerst hersteld voor een van de eerder genoemde renovaties wordt uitgevoerd. Hierbij wordt met betonplamuur de beschadiging hersteld. Na het herstellen van de beschadigingen worden de verbindingen en kieren in het materiaal hersteld en gevuld waarna de trap verder wordt gerenoveerd.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten