Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Open trap dichtmaken kosten

 

Een trap afwerken met stootborden
Trappen zijn er in twee basis uitvoeringen. Er zijn gesloten trappen en open trappen. Wanneer je een open trap hebt wordt het doorgaans lastig om er onder te zitten. Door het neervallende stof wanneer er op de trap wordt gelopen is het een onhygiënische situatie. Wanneer je liever een gesloten trap wil hebben kan je ervoor kiezen om deze dicht te maken. Dat doe je op onderstaande manier.

  • Bepaal het aantal stootborden wat je nodig hebt. Voor het dichtmaken van een trap kies je voor stootborden. Bereken hoeveel stootborden je nodig hebt voor jouw trap. Tel het aantal openingen tussen de traptreden en vergeet daarbij de boven- en onderdorpel van jouw huis niet.
  • Bereken de hoogte en breedte van de stootborden. Stootborden zijn er in meerdere hoogten en breedtes. Kijk vooraf hoe breed de stootborden moeten zijn voor je deze aanschaft. Veelal kan je ze in een verpakking van meerdere stuks houden. Net als traptreden zijn stootborden er vaak in een breedte van 100 en 130 centimeter.
  • Wit of een print. Stootborden zijn te koop in het wit voor een ruimtelijk effect maar ze zijn er ook met een print. Daarbij kan je kiezen voor de houtprint die ook op de traptreden zit maar je kan ook kiezen voor een afwijkende print zoals tegels. Ieder type stootbord heeft een eigen prijskaartje. Stootborden kosten tussen 10 en 25 euro per stuk afhankelijk van de uitvoering.
  • Het bevestigen. Dit kan je zelf doen of je laat het bij de renovatie van je trap uitvoeren door de specialist. De specialist zal bij het plaatsen van de stootborden een paar uur werk hebben. Daarvoor wordt, indien de werkzaamheden worden gecombineerd met een traprenovatie, een tarief van ongeveer 100 a 120 euro in rekening gebracht.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten