Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Nieuwe trap kosten

 

Een nieuwe trap met kostenplaatje
Op het moment dat de trap in je huis versleten raakt is het belangrijk dat je deze laat vervangen wanneer renovatie niet meer mogelijk is. In dit geval kom je voor een kostenplaatje te staan. We keken naar de diverse modellen trappen en het prijskaartje, inclusief het arbeidsloon. Een leverancier van trappen zal altijd een offerte afgeven die inclusief het plaatsen zelf is. De reden hiervan is eenvoudig. Een trap moet goed worden gemonteerd en een veilig geheel vormen. Zelf gaan klussen is dan ook niet verantwoord.

 • Een open rechte trap
  Deze trappen nemen relatief veel ruimte in, maar ze hebben het goedkoopste prijskaartje. Ze worden doorgaans geleverd als een open trap en uitgevoerd in vurenhout. Dit is een houtsoort die gemakkelijk te bewerken is en relatief betaalbaar is. Voor een dergelijke trap betaal je afhankelijk van de uitvoering ongeveer 1700 tot 2400 euro inclusief het arbeidsloon en de BTW. De trap wordt kaal, dus zonder verf of grondverf geleverd.
 • Een trap met één draai
  Dit is een veel geplaatst type trappen in Nederlandse woningen. Ze hebben een gemiddeld prijskaartje. Ook deze trap wordt geleverd op basis van een open trap en uitgevoerd in vurenhout. De trap kan tegen een meerprijs worden voorzien van stootborden. Inclusief het arbeidsloon en de BTW betaal je voor een open trap tussen 1900 euro en 2900 euro. In het geval van een gesloten trap worden er stootborden geplaatst. Dit kost gemiddeld in totaal 2100 tot 3000 euro. Ook in dit geval is de trap kaal en zonder grondverf.
 • Een trap met twee draaien
  Deze trap wordt geplaatst wanneer er weinig ruimte is in een woning. Deze trap wordt geplaatst tegen een prijskaartje van 2300 tot 3100 euro. Dit is de prijs exclusief stootborden, grondverf en lak. Voor 2500 tot 3300 euro krijg je een trap inclusief de stootborden.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende trapspecialisten