Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Keurmerken

Traprenovatie keurmerken

Een verantwoorde traprenovatie
Bij het uitvoeren van een traprenovatie is het goed om te weten dat er verantwoord met het milieu wordt omgesprongen. We hebben een paar keurmerken voor je toegelicht. Het gaat om twee keurmerken die betrekking hebben op het materiaal. Daarnaast gaat het om een keurmerk wat voor de leverancier zelf geldt.

  • FSC keurmerk. Bij de productie van traprenovatie treden wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijk hout. Dit zorgt wereldwijd voor een grote mate van ontbossing. Het FSC keurmerk houdt in dat er voor iedere boom die wordt gekapt voor het produceren van renovatietreden een boom wordt terug geplant. Het is een keurmerk wat dan ook in belangrijke mate bijdraagt aan een beter milieu.
  • Dit is een relatief nieuw keurmerk. Er wordt gegarandeerd dat het hout onder goede omstandigheden is verbouwd. Daarnaast zijn de treden duurzaam geproduceerd waardoor het milieu minimaal wordt belast. Het gaat om hout waarbij geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt. Keurhout is dus beter voor het milieu en de consument.
  • Hier gaat het om het keurmerk van de Centrale Branchevereniging Wonen. Bij dit keurmerk worden er bepaalde garanties afgegeven over de dienstverlening van het traprenovatiebedrijf. Het gaat hierbij om zekerheid over je betaling. Deze is voor een jaar gegarandeerd. Veel traprenovatiebedrijven vragen een vooruitbetaling en deze ben je niet kwijt bij een faillissement. Daarnaast gaat het om twee jaar volledige garantie op de trap. Verder heb je bij klachten recht op bijstand door een onafhankelijke klachtencommissie.

Ga niet zelf aan de slag
Op het moment dat je besluit om zelf traptreden te gaan plaatsen mis je een deel van de garantie. Er kunnen beperkte garantie voorwaarden gelden bij treden die niet professioneel zijn geplaatst. Het kan dan gaan om een verminderde garantie op het materiaal en de kleurechtheid. Treden die verkeerd zijn gezaagd en daardoor beschadigen vallen ook niet onder de garantie.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten