Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Kan je een open trap ombouwen naar een dichte trap?

 

Meer leefruimte
Een open trap geeft je huis een mooi ruimtelijk effect. Daar staat tegenover dat je de ruimte onder de trap zo goed als kwijt bent. Wanneer jij een trap wil waar je bijvoorbeeld leefruimte onder hebt of waar je een berging onder kan maken is het een idee om de trap om te bouwen naar een dichte trap. Daarbij denk je aan de volgende zaken.

  • Met stootborden tussen de traptreden in creëer je een gesloten trap in plaats van een open trap. Zorg ervoor dat de stootborden niet gespijkerd worden maar geschroefd in de traptreden. Gespijkerde stootborden zullen er namelijk voor zorgen dat je trap na verloop van tijd gaat kraken. Geschroefde stootborden zitten vaster waardoor dit risico niet aanwezig is.
  • De trapwangen vervangen. Een groot verschil tussen een open en een gesloten trap is de zijkant. Wanneer daar vanwege de open trap plinten om de treden zitten is het een mogelijkheid om deze te laten vervangen door trapwangen. Op deze manier geef je jouw trap gelijk een robuuster uiterlijk. Je kan deze klus het beste laten uitvoeren door een professioneel traprenovatie bedrijf.
  • Dit is een nadeel van een gesloten trap vergeleken met een open trap. De loopgeluiden worden versterkt doordat de gesloten trap als een soort klankkast fungeert. Het is dan ook aan te raden om een trapbekleding te kiezen van tapijt of sisal. Je kan ook kiezen voor overzettreden die je met kit vastmaakt in plaats van lijm strips.
  • Een gesloten trap kan je verfraaien waardoor het een pronkstuk in je huis wordt. Daarbij mag je bijvoorbeeld denken aan spotjes die je inbouwt in de stootborden of de trapwangen. Daarnaast kan je denken aan stootborden in een andere kleur of tegelprint waardoor een Mediterraan uiterlijk ontstaat.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten