Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Hoe kan ik mijn trap zelf opknappen?

 

Een klus die je zelf uitvoert
Als jouw trap al een aantal jaren oud is zal deze een versleten uiterlijk  hebben. Het is voor veel mensen een doorn in het oog. Een traprenovatie is dan ook een klus die je het liefste zelf zo snel mogelijk uitvoert. We hebben een aantal manieren voor je op een rij gezet om zelf je trap op te knappen. Daarbij hebben we een paar aandachtspunten  vermeld.

  • Schilderen, de snelste methode. Schilderen is naar verhouding de goedkoopste en snelste manier om een trap te renoveren. Je doet dit met speciale trappenlak die je koopt bij de vakhandel of de bouwmarkt. Trappenlak zal een diamantharde laag vormen waardoor je trap stoot- en krasbestendig wordt. Daarnaast moet je er bij een geschilderde trap aan denken dat je als toplaag een laag antislip aanbrengt. Een geschilderde trap kan namelijk behoorlijk glad aanvoelen, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen.
  • Overzettreden, bereid je goed voor. Overzettreden voor jouw trap zijn te koop in de bouwmarkt en in de vakhandel. Het is zaak dat je deze klus goed uitvoert en dat jij je voorbereidt voor je aan het werk gaat. Koop bij de overzettreden een trapspin. Dit is een stuk gereedschap waarmee je de zaaglijnen op je traptreden kan uittekenen. Je moet in het geval van een trap die met een of twee bochten loopt altijd zagen in je traptreden. Bespaar niet op de trapspin. Een trede die verkeerd is gezaagd kan je weggooien en dat is zonde.
  • Snel en goedkoop, maantjes. Dit is een manier om een bestaande trap te renoveren die een klein afgesleten gedeelte per trede heeft. Maantjes zijn te koop in de tapijtwinkel en de bouwmarkt. Maantjes zijn een vorm van tapijt die je aanbrengt op de treden. Zorg er bij maantjes voor dat de trap eerst helemaal goed glad is voor je ze plaatst. Daarnaast moet je bij een trap met maantjes eraan denken dat je ze mooi verlopend plaatst.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten