Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Hoe kan ik lijmresten van mijn trap verwijderen?

 

Een trap die klaar is voor renovatie
Als je een trap gaat renoveren zal je deze eerst helemaal goed glad moeten hebben voor je aan het werk kunt. Wanneer je tapijt of maantjes had gebruikt zullen er echter lijmresten op je trap zitten die je eerst moet verwijderen. We keken hoe je dit het beste kan doen zonder dat je met een plakkerige troep komt te zitten.

  • Wat je in huis hebt: water en zeep. Is er voor de renovatie van jouw trap eerder een lijmsoort gebruikt op waterbasis dan kan je het beste gebruik maken van water en zeep. Dit is een manier waarbij je gewoon werkt met warm water en wat 6 keer een pompje boven een liter warm water zorgt voor een goede oplossing waarmee je aan het werk kunt gaan. Doordrenk het tapijt of de maantjes eerst goed met de water en zeep oplossing en laat het 4 uur intrekken. Daarna kan je het tapijt of de maantjes van de trap af trekken. Gaat dit stroef en blijven er lijmresten achter dan is  er destijds voor de renovatie een lijm gebruikt die niet op waterbasis is. Ga dan verder met de volgende optie.
  • Een fles cola gebruiken. Cola is een drankje wat je prima kan gebruiken om lijmresten mee van een trap te verwijderen. Je brengt het aan op het tapijt of op de maantjes en ook dit middel laat je 4 uur inwerken. Daarna kan je de lijmresten zo loshalen van de trap. Denk eraan dat je bij cola of water met zeep altijd wat lekkage naar beneden kunt krijgen in je trapgat. Zorg er dus voor dat daar folie ligt en haal kwetsbare of kostbare zaken eerst weg voor je de vloeistof op de treden aanbrengt.
  • Een chemisch lijm verwijder middel. Wanneer de vorige oplossingen niet werkten kan je er altijd nog voor kiezen om een chemisch middel te kopen in de bouwmarkt. Dit is een middel waarbij wel vluchtige gassen vrijkomen. Zorg er dus voor dat je jouw huis goed ventileert en draag een mondkapje of een sjaal om je mond en neus heen tijdens het aanbrengen van dit middel.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten