Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Hoe kan ik het gekraak van mijn trap verhelpen?

 

Een trap met bijgeluiden
De meeste trappen in ons land zijn van hout gemaakt. Door de tijd heen zullen deze trappen gaan kraken. Wanneer je lichte slapers of kleine kinderen in huis hebt kan zo’n krakende trap voor behoorlijk wat problemen zorgen. We hebben een aantal oplossingen voor je op een rij gezet om een krakende trap te verhelpen.

  • Onschuldig of niet. Voordat je een krakende trap gaat herstellen is het goed om te kijken of het gekraak wel echt zo onschuldig is als het lijkt. Een trap die kraakt kan duiden op iets wat je zelf kan herstellen maar ook op een technisch mankement waardoor de veiligheid van je trap in het geding is. Controleer dan ook altijd eerst bij een krakende trap of de bewuste traptrede nog wel helemaal goed vast zit. Zit hier speling op en kan je de treden bewegen, ga dan niet zelf aan het sleutelen maar schakel een expert in. Een timmerman is in dat geval de beste keuze. Deze kan de stabiliteit herstellen.
  • Kraken door vocht. De meeste trappen in ons huis kraken doordat het hout uitzet en krimpt. Een trap die uitzet door vocht zal gaan kraken. Wanneer je dit probleem wil aanpakken zal je de vochtigheidsgraad in je huis moeten aanpakken. Je kan ervoor kiezen om vochtvreters te plaatsen onder een krakende trap. Daarnaast kan je kijken naar de isolatie en ventilatie van je huis. Vocht zorgt voor meer problemen dan een krakende trap.
  • Neem de schroefmachine erbij. Een loszittend stootbord kan zorgen voor een krakende trap. Het is dan ook goed om bij een krakende trap de stootborden goed na te lopen. Loszittende schroeven draai je aan. Zijn de stootborden gespijkerd, voorzie ze dan van schroeven. Zo is een stootbord beter bevestigd.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten