Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Hoe kan ik het beste mijn trap onderhouden?

 

Een gerenoveerde trap als nieuw houden
Een trap renoveren is kostbaar. Wanneer je een trap hebt laten renoveren houd je deze dan ook graag zo lang mogelijk mooi. Dit onderhoud kan je op meerdere manieren doen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Schoonmaken met water. De treden van je trap zullen vuil worden wanneer er over wordt gelopen. Wanneer je een trap gaat schoonmaken heb je geen bijtende middelen nodig om deze klus te klaren. Sterker nog. Chemicaliën laten een laag achter op je trap en in het ergste geval zal het middel door de hoge zuurgraad de kleur van je traprenovatie aantasten. Het is dan ook goed om een gerenoveerde trap gewoon schoon te maken met water. Gebruik niet teveel water. Dit zal namelijk voor een gladde trap zorgen. Veeg de trap na het schoonmaken met een niet pluizende doek droog. Dit zorgt voor optimale veiligheid en glans.
  • Onderhoud een krakende trap. Veel trappen kraken. Dat komt doordat ze gemaakt zijn van een houtsoort die uitzet en krimpt onder temperatuurverschillen en verschillende gradaties van vochtigheid. Een krakende trap kan echter wel een probleem zijn, zeker wanneer er lichte slapers of kleine kinderen in je huishouden zijn. Zijn er een paar treden die kraken, kijk dan goed of er wat los zit bij de trap. Gaat het om een los zittend stootbord, schroef dit dan opnieuw vast. Gaat het om een aantal treden die in hun geheel los zitten, schakel dan een timmerman in om dit probleem te verhelpen. Je hebt dan namelijk een potentieel gevaarlijke situatie in je huis.
  • Heb je een trap die in de olie is gezet, dan moet je deze eens per paar jaar opnieuw in de olie zetten. Schuur daarvoor eerst de oude laag olie weg. Breng daarna een nieuwe laag olie verdund met water aan op de trap. Als tweede laag breng je de olie onverdund aan op je trap.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten