Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Balustrade trap

 

Onmisbaar voor de veiligheid
Ga je een nieuwe trap plaatsen of voer je een traprenovatie uit, dan is het zaak dat je de balustrade van jouw trap goed in ogenschouw neemt. Een balustrade is namelijk onmisbaar wanneer het aankomt op de veiligheid van jouw trap. We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet.

  • De balustrade bovenaan. Heeft de overloop bovenaan de trap een trapgat en is er daarnaast nog wat ruimte vrij, dan is er sprake van een trapgat wat een balustrade moet hebben. Deze balustrade is er puur voor de veiligheid. Doorgaans hoef je deze niet per definitie aan te pakken wanneer je de trap gaat renoveren aangezien deze niet in de trap zelf zit verwerkt. Een balustrade bovenaan kan je opknappen door deze te schilderen. Hij hoeft niet altijd vervangen te worden.
  • De balustrade langs de trap. Loopt jouw trap langs een open ruimte dan zit er altijd een balustrade langs de trap. Deze balustrade zit verankerd in de traptreden en maakt daarom onderdeel uit van de trap. Deze balustrade kan je wel laten renoveren wanneer je een traprenovatie laat uitvoeren. Door te kiezen voor een ander type trapbalustrade, bijvoorbeeld industrieel of juist klassiek, verander je de uitstraling van je huis.
  • De balustrade die onderdeel uitmaakt van jouw huis. Veel woningen die rond 1975 zijn gebouwd hebben een balustrade die bestaat uit metalen spijlen die van het plafond tot de trap komen. Deze balustrade maakt deel uit van jouw huis. Het gaat hier om de bouwstijl zoals deze door de architect is gemaakt. Je kan ervoor kiezen om deze balustrade aan te passen maar het doet vaak afbreuk aan het uiterlijk van de woning zelf. Bedenk je goed of je deze balustrade wilt aanpassen of niet.
  • Goed verankeren. De balustrade is er niet zozeer voor de sier: het is vooral voor de veiligheid. Denk er dan ook aan dat je deze goed verankert wanneer je een nieuwe balustrade gaat plaatsen. Bij voorkeur laat je dit doen door het traprenovatiebedrijf om tot een veilig resultaat te komen.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten